Hallo!

 

 

 

Ik ben Stefan Oostveen. Eigenaar van Stefig-maatwerk in hout, gevestigd in Ridderkerk. Begin 2017 ben ik mijn eigen bedrijf gestart in het produceren van maatwerk meubels en andere hout-gerelateerde activiteiten.

 

Hoe ben ik in deze branche terecht gekomen? Daarvoor gaan we terug naar 2006.

 

Ik ben begonnen aan een studie Communicatie en Multimedia Design (CMD) aan het HRO. Echter moest ik het 2e leerjaar overdoen maar hoefde weinig lessen te volgen. Veel vrije tijd dus. Via mijn huidige bijbaantje  ben ik in contact gekomen met een kleine meubelmakerij in Ridderkerk. Hier werkte ik 2-3 dagen in de week naast school. Op dit punt vond een wending plaats.

 

Ik ben namelijk al van kinds af aan met mijn handen bezig. Thuis knutselen in de schuur. Logeren bij opa en oma om daar weer te  knutselen in de schuur. En niet te vergeten opgroeien in een verbouwing. Kortom, het maken van dingen was mij niet vreemd.

 

Daardoor beviel het werken in deze sector mij enorm goed en ben ik na 3-4 maanden gestopt met mijn opleiding CMD. Ik ben in dienst getreden als meubelmaker en heb tijdens mijn dienstverband nog een opleiding (BBL) gevolgd bij het Hout en Meubilerings College in Rotterdam.

 

Na een tijdje werken voelde ik me thuis in deze wereld. Ik deed dit werk met plezier en passie. Ik wist het zeker: "Ik wilde dit ooit ook als eigen baas doen". En zo was het idee al in een vroeg stadium geboren. Ik heb toen samen met mijn vader de garage bij mijn oma omgetoverd tot werkplaats. Machines en gereedschappen werden aangeschaft zodat er gestart kon worden aan de opbouw van een eigen zaak.

 

Maar er kwam een eigen huis tussendoor. Een leuke, oude woning in Ridderkerk. Een echt klushuis. En het is een klus geweest! Samen met mijn vader ben ik anderhalf jaar aan het verbouwen geweest. Alleen de buitenmuren stonden nog overeind. Verder is alles opnieuw opgebouwd. Ook van deze verbouwing heb ik heel veel opgestoken. Iets wat later, in mijn eigen bedrijf, nog goed van pas zou komen.

En door het huis werd het idee van een eigen zaak even op de lange baan geschoven.

In 2016 ben ik begonnen aan de bouw van een werkplaats aan huis. Van hieruit zou ik gaan starten. De machines werden overgeplaatst dus het avontuur kon beginnen.

 

En nu is het eindelijk zo ver. Het plan dat zo lang geleden al in werking was gezet is uitgevoerd.

 

Inmiddels kan ik een stukje aan dit verhaal toevoegen! Na een periode van bijna 10 jaar is het moment gekomen dat ik samen met mijn gezin ben verhuisd naar Dordrecht. Wederom naar een oude woning, waar weer van alles aan opgeknapt moest worden. Maar een grote meerwaarde aan deze woning was de bijbehorende loods van 200 m2!
Vanuit hier gaat het avontuur verder.  

 

Kijkt u rustig rond op de site. Hier ziet u wat ik vanaf de start in 2017 gemaakt heb.

Heeft u vragen of wilt u iets laten maken? Neem gerust contact op via mail of telefoon (06-446 979 29)

 

Hopelijk tot ziens!

 

Stefan Oostveen